Sunday, February 4, 2018

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum,

Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb. beberapa bulan lagi akan melangkah ke bulan yang paling dirindui oleh umat islam iaitu bulan ramadhan. Bulan penyucian, bulan membentuk jiwa, bulan mendapatkan pahala yang berganda ganda.

Seawal bulan Ramadhan pastinya riuh dan gempita dengan bazar ramadhan dan mercun bunga api. Dalam keindahan kita membeli juadah jangan lupa untuk tidak membazir. jika kita  recall. bulan ramadhan adalah dugaan bagi umat islam untuk berpuasa selama sebulan dan dugaan untuk menahan diri dari lapar dan dahaga. menahan dri supaya lebih berjimat cermat. Jika di pasar malam habis sehingga rm20 sekepala itu semestinya pembaziran. berbukalah dengan seperti biasa . makanan yang sihat dan mencukupi tanpa berlebihan dan pembaziran. ingatlah ..

Lebih indah keindahan bulan puasa itu jika dapat menunaikan di bumi suci makkah dan madinah. bagi yang berhajat, kami dari tariq travel menyediakan kemudahan untuk anda. Xkenal maka xcinta. Cuba rasai pengalaman bersama kami. beri kami peluang untuk memberikan khidmat untuk anda.
Satu perkara yang perlu kita semua ingati, NAK BUAT IBADAH NI MEMANG SUSAH. WALAU HANYA CERAMAH DI MASJID. XSEMUA MAMPU KE SANA. HANYA YANG TERPILIH DAN MAHU SAHAJA YANG MAMPU. Sekiranya anda menghadapi kesulitan sepanjang ibadah walau siapa dan dimana anda berada, yakinlah itu semua ada hikmah. syaitan sentiasa berusaha melalaikan manusia. Walauapa pun kami sentiasa bersedia membantu anda.

In shaa Allah semua doakan admin berjaya sponsor ke tanah suci bersama semua ahli keluarga. Amiinnnnn.


;
Lebih lanjut boleh hubungi kami. atau komen sahaja di bawah . atau terus ke pengarah urusan ,
En Salman :  0139295956 untuk pendaftaran. 

Sunday, January 21, 2018

UMRAH DAHULU, BAYAR KEMUDIAN, KHAS UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN DAN GLC

Assalamualaikum.

Selamat pagi tahun 2018. Semoga berbahagia selalu.
Alhamdulillah telah masuknya tahun 2018 pada lembaran hidup.
Jika masih sihat, alhamdulillah.
Jika diberi ujian bertabahlah, diibaratkan, bumi mana yang tidak ditimpan hujan.
Tanpa dugaan tiadalah rencah dalam kehidupan kita.

Yea, seperti tajuk di atas, Tariq Travel and Tours telah membuat pakej baru untuk kemudahan para pekerja goverment dan glc.

Yang pencen ,bukan gomen ...
sila talipon
09-7869566 pejabat urusan
whatsapp 013-7829566 CEO


Saturday, January 20, 2018

umrah 2018

As salam , musim umrah 1439H telh bermula sejak oktober 2017.

Alhamdulillah pihak kami menguruskan 118 pax jemaah sepanjang nov-dec 2017.

kini , 2018 saudi dah kena VAT 5% aka GST jika di malaysia.

Jadi umrah Bajet rm5500/5600 bertukar menjadi RM5800 dari KLIA.


Bersama CEO masih berjalan seperti biasa setiap bulan sehingga ramadhan.

Pakej kami 11H 10M

bajet RM 5800 dari klia
madinah concorde mekah hotel nooh

RM7600
madinah elaf taiba
mekah dar eiman royale

Pakej 15H 14 M
bajet RM 7000
RM 8500 5 star

pakej 40 waktu solat di masjid Nabawi 40 waktu di masjidil haram 17H 16 M
bajet RM 7600
5 star RM 9000

Ramadhan
awal RM 7000
tengah RM7500
akhir RM8000
sebulan RM15000


jan 17-28 jan dah berlepas
feb 15-26 feb masih ada
mac 15-26 masih ada
april 15-26 masih ada
1-21 mei bermalam di taif dan sambut ramadhan rm9000

mei dan jun sebelum musim umrah 1439H tutup.

daftar awal dan rancang awal .




hubungi CEO 013-9295956
pejabat : 09-7869566

penerbangan Saudi / MH










Monday, January 8, 2018

VIP Customer Trip with Tariq Travel Sdn Bhd.

Assalamualaikum.

Salam menjemput rezeki.
Alhamdulillah di Malaysia masing2 masih mampu tersenyum lebar walau harga minyak naik mencanak canak. Bersyukur sahaja lah. :)

Berikut merupakan gambar sepanjang lawatan tariq travel ke Mekah dan Madinah bersama group VIP.

Enjoy!

Bergambar di Masjid Quba. untuk pengetahuan masjid ini adalah masjid pertama yang dibina oleh Rasulullah S.A.W dan terletak di kota Madinah. Syabas kepada jemaah yang berjaya menakluki Masjid Quba. Ini kerana tidak semua orang akan berkesempatan dan berpeluang. Nak buat benda baik ini macam2 halangan boleh terjadi. But since semua berjaya, syabas, :).


Melawat kedai kurma. di Madinah ni  ada pelbagai kedai kurma dan kekecacang, serta coklat. Daripada beli di Makkah baik beli di Madinah. kurma Madinah lebih segar dan moist berbanding Makkah yang agak kering. harganya juga lebih murah. 
Lawatan bersama di kebun kurma bersama jemaah. ustaz nasa as photographer yang bertauliah.  






Monday, December 25, 2017

7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


HIGHLIGHTS
✓ Mount Fuji
✓ Tokyo Disneyland
✓ Shinkansen bullet train ride
✓ Comprehensive city sightseeing
✓ Hot spring bath in onsen hotel
✓ Ample time for shopping spree
✓ Allocated time for praying
✓ Mosques visit
✓ 3*-4* Muslim-friendly Hotels
✓ HALAL meals at Muslim-friendly restaurants

Image result for mount fuji


DAY 1 KUALA LUMPUR / OSAKA
• Assemble at KLIA for flight to Osaka, Japan
Meal on board

Image result for osaka japan


DAY 2 ARRVIAL OSAKA ~ KOBE (L/D)
• Upon arrival Osaka Kansai Airport, proceed to Kobe and visit Kobe Mosque
• Free time at Harbourland shopping complex
• Photo stop outside Osaka Castle
• Drive pass view Umeda Sky Building and Osaka River
• Free time at Shinsaibashi shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Plaza Osaka Hotel or similar

Related image
























DAY 3 OSAKA / KYOTO / TOYAHASHI(B/L/D)
• From Shin-Osaka Station take the famous Shinkansen bullet train ride (15min) to Kyoto.
• Photo stop at Kiyomizu Temple and Otowa Waterfalls, stroll along Ninenzaka district.
• Drive pass view Heian Shrine Torii Gates
• Visit to Nishijin Centre for Kimono fashion show

Hotel Breakfast, Halal Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Hotel Sea Palace Resort Toyahashi or similar

Image result for ottawa waterfalls

DAY 4 TOYAHASHI / MT FUJI AREA (B/L/D)
• Visit to Oshino Hakkai, a small village in the Fuji Five Lake region, marvel the beautiful view of Mt Fuji (subject to weather condition)
• Free time at Gotemba Premium Outlet – Japan largest factory outlet at the base of Mt Fuji
• Proceed to Mt Fuji area for overnight at onsen hotel, relax and unwind in the hot spring bath!
Hotel Breakfast, Seafood Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Yatsugatake Royal Hotel or similar
Image result for yatsugatake royal hotel

DAY 5 MT FUJI AREA / TOKYO (B/L/D)
• Proceed to Tokyo
• View Asakusa Kannon Temple and stop for photo at Tokyo Skytree
• Stroll along famous souvenir street of Nakamise
• Visit to Tokyo Camii Mosque
• Free time at Shinjuku shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Hotel Springs Makuhari or similar
Image result for tokyo

DAY 6 TOKYO / KUALA LUMPUR (B/D)
• Full day visit toTokyo Disneyland
(Tokyo Disneyland usually not allows bringing in any food without warrant, but there is an exception for religious reason. Our tour guide can assist you to prepare Halallunch bento at your own cost, oryou can have vegetarian meal inside the park. For place of praying, you can ask the staff at the Main Street House to arrange praying room)
• Transfer to Haneda Airport for flight back to Kuala Lumpur
Hotel Breakfast, Lunch on own arrangement, Halal dinner at restaurant
Related image

DAY 7 ARRIVAL KUALA LUMPUR
• Home sweet home!

Image result for kuala lumpur

Flight details, sightseeing, hotels and meals stated in the itinerary brochure is subject to change without prior notice. In the event halal meal is not available
due to restaurant closed/fully booked, it will be replaced by Muslim-friendly meal such as vegetarian/seafood/Meat-free/Buffet meal. Please read and
understand Group Tour Terms and Conditions.
This package is run by Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. Base in Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

Any enquires just drop a comment or ws

En Salman Faris 013-9295956
Puan Sapinah  013-7829566
Nor Azwira  014-5011477

Monday, November 27, 2017

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel and Tours...


Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nk g umrah tapi xtahu nak shopping apa. haha. yousofunny.

Umrah pon nk shopping yea. Kalau nk shopping kenala tahu kan nak apa. kang salah beli bazir. haha.
Meh2 kami tolong anda. xpayah susah2 google tempat lain. Google je Tariq Travel. Blog kami yang sesuci lebaran ni akan popup thennnn tadaaaaa. you read. g beli. done.

Bagi jemaah wanita yang akan menunaikan Haji/Umrah, 
sewaktu Ihram hanya dibenarkan untuk memakai pakaian yang berwarna HITAM atau PUTIH sahaja dan pakaian tu pulak mestilah yang biasa-biasa sahaja. Tidak perlulah yang ade kelip-kelip sana sini. Yelah, kita pergi sana untuk beribadah, bukan nak berfesyen.

Bagi pakaian HITAM/PUTIH yang mempunyai sulaman, sulaman tersebut pun mestilah bewarna HITAM/PUTIH juga. Senang cerita  pakaian itu mesti dilihat antara dua warna ini sahaja.

Lelaki :

Baju Ihram
Jubah putih
baju kurta
t shirt menutup aurat
tali pinggang
selipar menampakkan 5 jari kaki
selipar tawaf
kain pelikat
kain pelikat tidak berjahit
stokin tebal
baju sejuk
kopiah malaysia


Wanita :

telekung solat
mini telekung
tudung labuh
anak tudung
tshirt berzip
seluar berzip
jubah putih
mini jubah putih
t shirt labuh
sarung lengan
stokin tebal
stokin wudu'
miqat
kain batik
label telekung
serkup
kasut tawaf
selipar
kasut ziarah
CERMIN MUKA KECIL :)

Alhamdulillah kami Tariq Travel berjaya conquer setiap pelusuk Malaysia.

Assaalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat pagi dan salam pembuka bicara.

Terlebih dahulu marilah kita bersama2 memanjatkan kesyukuran pada Allah S.W.T kerana masih bernyawa. mesti hati penuh noktah hitam tanda berdosa. kita masih bernyawa. Masih ada harapan sehari2 utk berubah.

Syukur alhamdulillah dengan ini Tariq Travel semakin berkembang dari sehari ke sehari berkat kerjasama para jemaah yang percayaakan Tariq Travel utk umrah mereka.

Utk pengetahuan ada antara jemaah yang sudah kai ke 4 ulang umah dengan Tariq Travel. kerana apa? kerana jemaah tersebut tahu betapa rapi nya penjagaan kami kepada para jemaah .

Malahan jajahan takluk kami semakin berkembang. Kami bermula di kelantan sehingga kini kami berjaya ke sabah sarawak. Dari semenanjung kami bermula.

Admin kongsi di sini gambar jemaah kami yang baru menunaikan umrah mabrur mereka, 3 minggu lepas. terima kasih kepada semua pembaca dan semua yang mendoakan kami,

 Bersama ustaz kita..
Bergambar di puncak jabal nor  




Alhamdulillah jemaah buat tanda tangan best !!!

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum, Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb....