Sunday, May 13, 2018

OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan.


BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR.

Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu.....

Alamat di : 21-13A Avenue Crest, Persiaran Jubli Perak 22/1, Seksyen 22, Shah Alam Sel.


Haaaa tudia. ofis kemain tinggi tingkat 21. view lawa2. sikit lagi nk nampak klcc. tempat sejuk ada aircond.
ad peti ais boleh minum air sejuk.
ada gula2 arab kami bagi free jaa. sambil2 dengar penerangan tu sambil2 kunyah.
senang simple. xda masalah langsung. nk masuk pon private.
kena tulis nama. ada pakgad. parking bnyak.
yang paling best dekat highway. nkve depan2 idong jaa.
pak cik mak cik dari subang tu. datangla, susah kalau call. xnampak hidung.
kena nampak hidung . baru yakin.
call ja cakap kami senang xbnyak ragam. 'weekend beres. after working hour pon beres.
kami faham semua sibuk. xda masa.
buleh2. call. kami angkat. dari subang jaya 15 minit jaaa. xtipu langsung.
dari glenmarie 10 minit jaaa.
kot la jaoh sikit dari setia alam. haiii dekattt. 20 minit jaa naik keta.

tapi kena lalu tol laa yg dari setia alam tu. dekat laju. jem lama2 buat apa. habis minyak keta jaaa.

letih dah pokpekpokpek kalau xfaham lagi call2 lah yea.
nah kami bg no ceo je direct senang.

amik2 salin. 0139295956.   013-7829566


Salam jangan lupaaa,

Assalamualaikumm.

20-31 oktober 2018 ada group
20nov -1 dec 2018 ada group
cuti sekolah nov dec 2018
6-17 dec 2018

1-16 feb 2019 pendaftaran di buka
deposit rm1000 refundable ...
























Friday, May 11, 2018

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum,

Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb. beberapa bulan lagi akan melangkah ke bulan yang paling dirindui oleh umat islam iaitu bulan ramadhan. Bulan penyucian, bulan membentuk jiwa, bulan mendapatkan pahala yang berganda ganda.

Seawal bulan Ramadhan pastinya riuh dan gempita dengan bazar ramadhan dan mercun bunga api. Dalam keindahan kita membeli juadah jangan lupa untuk tidak membazir. jika kita  recall. bulan ramadhan adalah dugaan bagi umat islam untuk berpuasa selama sebulan dan dugaan untuk menahan diri dari lapar dan dahaga. menahan dri supaya lebih berjimat cermat. Jika di pasar malam habis sehingga rm20 sekepala itu semestinya pembaziran. berbukalah dengan seperti biasa . makanan yang sihat dan mencukupi tanpa berlebihan dan pembaziran. ingatlah ..

Lebih indah keindahan bulan puasa itu jika dapat menunaikan di bumi suci makkah dan madinah. bagi yang berhajat, kami dari tariq travel menyediakan kemudahan untuk anda. Xkenal maka xcinta. Cuba rasai pengalaman bersama kami. beri kami peluang untuk memberikan khidmat untuk anda.
Satu perkara yang perlu kita semua ingati, NAK BUAT IBADAH NI MEMANG SUSAH. WALAU HANYA CERAMAH DI MASJID. XSEMUA MAMPU KE SANA. HANYA YANG TERPILIH DAN MAHU SAHAJA YANG MAMPU. Sekiranya anda menghadapi kesulitan sepanjang ibadah walau siapa dan dimana anda berada, yakinlah itu semua ada hikmah. syaitan sentiasa berusaha melalaikan manusia. Walauapa pun kami sentiasa bersedia membantu anda.

In shaa Allah semua doakan admin berjaya sponsor ke tanah suci bersama semua ahli keluarga. Amiinnnnn.


;
Lebih lanjut boleh hubungi kami. atau komen sahaja di bawah . atau terus ke pengarah urusan ,
En Salman :  0139295956 untuk pendaftaran. 
info hotel dan jarak penerbangan dah jelas , di sini admin maklumkan date fly dan harga bilik ber4/5 











Thursday, May 10, 2018

LESEN Kementerian pelancongan Inbound,Outbound & Ticketing



                      As salam,

                Alhamdulillah setelah 4 tahun mencuba , pihak kami telah berjaya mendapat lesen daripada kementerian Pelancongan Malaysia utk menjalankan perniagaan ini secara SAH .

Lesen IOT , inbound ,Outbound dan Ticketing ini amat berguna utk rujukan para pelanggan kami.
langkah seterurusnya pada 22-23 oktober , saya akan menghadiri Kursus Pemantapan Pengendalian Umrah  di Institut Profesional Baitullmal.

selepas tamatnya kursus ini Tariq Travel & Tour sdn bhd akan menjadi pengendali umrah yg berdaftar.
boleh di semak di website kementerian pelancongan 






Seterusnya, pihak kami akan cuba utk menjadi ahli IATA , persatuan syarikat peringkat dunia .
dengan ahli IATA , kami akan berurusan dgn muasasah di saudi . (jemaah umrah 10ribu setahun sekurang kurangnya.)

Komitmen kami terhadap bidang ini amat tinggi ,selepas kami melepaskan perniagaan kedai emas dan jurutera.

Terkini 1 okt 2017 LKU lesen khas Umrah, 
pihak tariq travel dah submit permohonan lengkap di pejabat MOTAC caw. kelantan pada khamis 4 okt.
cuma sertaikan 
lesen KPK/LN 7328 
sijil penyertaan KPPU siri 3/2016

Insha Allah lulus .. 
ALhamdulillah,
24 Jan DAH LISTED DI MOTAC  sila klik      semakanLKU






Sunday, January 21, 2018

UMRAH DAHULU, BAYAR KEMUDIAN, KHAS UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN DAN GLC

Assalamualaikum.

Selamat pagi tahun 2018. Semoga berbahagia selalu.
Alhamdulillah telah masuknya tahun 2018 pada lembaran hidup.
Jika masih sihat, alhamdulillah.
Jika diberi ujian bertabahlah, diibaratkan, bumi mana yang tidak ditimpa hujan.
Tanpa dugaan tiadalah rencah dalam kehidupan kita.

Yea, seperti tajuk di atas, Tariq Travel and Tours telah membuat pakej baru untuk kemudahan para pekerja goverment dan glc.

Yang pencen ,bukan gomen ...
sila talipon
09-7869566 pejabat urusan
whatsapp 013-7829566 CEO


Saturday, January 20, 2018

umrah 2018

As salam , musim umrah 1439H telh bermula sejak oktober 2017.

Alhamdulillah pihak kami menguruskan 118 pax jemaah sepanjang nov-dec 2017.

kini , 2018 saudi dah kena VAT 5% aka GST jika di malaysia.

Jadi umrah Bajet rm5500/5600 bertukar menjadi RM5800 dari KLIA.


Bersama CEO masih berjalan seperti biasa setiap bulan sehingga ramadhan.

Pakej kami 11H 10M

bajet RM 5800 dari klia
madinah concorde mekah hotel nooh

RM7600
madinah elaf taiba
mekah dar eiman royale

Pakej 15H 14 M
bajet RM 7000
RM 8500 5 star

pakej 40 waktu solat di masjid Nabawi 40 waktu di masjidil haram 17H 16 M
bajet RM 7600
5 star RM 9000

Ramadhan
awal RM 7000
tengah RM7500
akhir RM8000
sebulan RM15000


jan 17-28 jan dah berlepas
feb 15-26 feb masih ada
mac 15-26 masih ada
april 15-26 masih ada
1-21 mei bermalam di taif dan sambut ramadhan rm9000

mei dan jun sebelum musim umrah 1439H tutup.

daftar awal dan rancang awal .




hubungi CEO 013-9295956
pejabat : 09-7869566

penerbangan Saudi / MH










Monday, January 8, 2018

VIP Customer Trip with Tariq Travel Sdn Bhd.

Assalamualaikum.

Salam menjemput rezeki.
Alhamdulillah di Malaysia masing2 masih mampu tersenyum lebar walau harga minyak naik mencanak canak. Bersyukur sahaja lah. :)

Berikut merupakan gambar sepanjang lawatan tariq travel ke Mekah dan Madinah bersama group VIP.

Enjoy!

Bergambar di Masjid Quba. untuk pengetahuan masjid ini adalah masjid pertama yang dibina oleh Rasulullah S.A.W dan terletak di kota Madinah. Syabas kepada jemaah yang berjaya menakluki Masjid Quba. Ini kerana tidak semua orang akan berkesempatan dan berpeluang. Nak buat benda baik ini macam2 halangan boleh terjadi. But since semua berjaya, syabas, :).


Melawat kedai kurma. di Madinah ni  ada pelbagai kedai kurma dan kekecacang, serta coklat. Daripada beli di Makkah baik beli di Madinah. kurma Madinah lebih segar dan moist berbanding Makkah yang agak kering. harganya juga lebih murah. 
Lawatan bersama di kebun kurma bersama jemaah. ustaz nasa as photographer yang bertauliah.  






Monday, December 25, 2017

7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


HIGHLIGHTS
✓ Mount Fuji
✓ Tokyo Disneyland
✓ Shinkansen bullet train ride
✓ Comprehensive city sightseeing
✓ Hot spring bath in onsen hotel
✓ Ample time for shopping spree
✓ Allocated time for praying
✓ Mosques visit
✓ 3*-4* Muslim-friendly Hotels
✓ HALAL meals at Muslim-friendly restaurants

Image result for mount fuji


DAY 1 KUALA LUMPUR / OSAKA
• Assemble at KLIA for flight to Osaka, Japan
Meal on board

Image result for osaka japan


DAY 2 ARRVIAL OSAKA ~ KOBE (L/D)
• Upon arrival Osaka Kansai Airport, proceed to Kobe and visit Kobe Mosque
• Free time at Harbourland shopping complex
• Photo stop outside Osaka Castle
• Drive pass view Umeda Sky Building and Osaka River
• Free time at Shinsaibashi shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Plaza Osaka Hotel or similar

Related image
























DAY 3 OSAKA / KYOTO / TOYAHASHI(B/L/D)
• From Shin-Osaka Station take the famous Shinkansen bullet train ride (15min) to Kyoto.
• Photo stop at Kiyomizu Temple and Otowa Waterfalls, stroll along Ninenzaka district.
• Drive pass view Heian Shrine Torii Gates
• Visit to Nishijin Centre for Kimono fashion show

Hotel Breakfast, Halal Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Hotel Sea Palace Resort Toyahashi or similar

Image result for ottawa waterfalls

DAY 4 TOYAHASHI / MT FUJI AREA (B/L/D)
• Visit to Oshino Hakkai, a small village in the Fuji Five Lake region, marvel the beautiful view of Mt Fuji (subject to weather condition)
• Free time at Gotemba Premium Outlet – Japan largest factory outlet at the base of Mt Fuji
• Proceed to Mt Fuji area for overnight at onsen hotel, relax and unwind in the hot spring bath!
Hotel Breakfast, Seafood Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Yatsugatake Royal Hotel or similar
Image result for yatsugatake royal hotel

DAY 5 MT FUJI AREA / TOKYO (B/L/D)
• Proceed to Tokyo
• View Asakusa Kannon Temple and stop for photo at Tokyo Skytree
• Stroll along famous souvenir street of Nakamise
• Visit to Tokyo Camii Mosque
• Free time at Shinjuku shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Hotel Springs Makuhari or similar
Image result for tokyo

DAY 6 TOKYO / KUALA LUMPUR (B/D)
• Full day visit toTokyo Disneyland
(Tokyo Disneyland usually not allows bringing in any food without warrant, but there is an exception for religious reason. Our tour guide can assist you to prepare Halallunch bento at your own cost, oryou can have vegetarian meal inside the park. For place of praying, you can ask the staff at the Main Street House to arrange praying room)
• Transfer to Haneda Airport for flight back to Kuala Lumpur
Hotel Breakfast, Lunch on own arrangement, Halal dinner at restaurant
Related image

DAY 7 ARRIVAL KUALA LUMPUR
• Home sweet home!

Image result for kuala lumpur

Flight details, sightseeing, hotels and meals stated in the itinerary brochure is subject to change without prior notice. In the event halal meal is not available
due to restaurant closed/fully booked, it will be replaced by Muslim-friendly meal such as vegetarian/seafood/Meat-free/Buffet meal. Please read and
understand Group Tour Terms and Conditions.
This package is run by Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. Base in Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

Any enquires just drop a comment or ws

En Salman Faris 013-9295956
Puan Sapinah  013-7829566
Nor Azwira  014-5011477

OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan. BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR. Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu..... Alamat...