Thursday, May 24, 2018

Umrah syawal poso 6

As salam ,

Tiket murah , saudi boh ...kul med jed kul lagi ...masuk madinah kelik jeddah
Hotel murah ...tentu lah dekat ...250meter ke dataran jah
Rm5500 ...10free 1
Nak bagi lagi ...9 hari di mekah ....3 hari madinah ...buleh tahan buat umrah lah
Tarikh ....
2-14 syawal 16-28june
Nak lagi
Cuti sekolah june
13-24 june ...

Sila pukul talipon
09-7869566
013-7829566
Whatsapp ko kecek sendiri ko ...mari pejabat ko...
Ceo,COO ...branch manager semua sedia melayan


Sunday, May 13, 2018

OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan.


BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR.

Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu.....

Alamat di : 21-13A Avenue Crest, Persiaran Jubli Perak 22/1, Seksyen 22, Shah Alam Sel.


Haaaa tudia. ofis kemain tinggi tingkat 21. view lawa2. sikit lagi nk nampak klcc. tempat sejuk ada aircond.
ad peti ais boleh minum air sejuk.
ada gula2 arab kami bagi free jaa. sambil2 dengar penerangan tu sambil2 kunyah.
senang simple. xda masalah langsung. nk masuk pon private.
kena tulis nama. ada pakgad. parking bnyak.
yang paling best dekat highway. nkve depan2 idong jaa.
pak cik mak cik dari subang tu. datangla, susah kalau call. xnampak hidung.
kena nampak hidung . baru yakin.
call ja cakap kami senang xbnyak ragam. 'weekend beres. after working hour pon beres.
kami faham semua sibuk. xda masa.
buleh2. call. kami angkat. dari subang jaya 15 minit jaaa. xtipu langsung.
dari glenmarie 10 minit jaaa.
kot la jaoh sikit dari setia alam. haiii dekattt. 20 minit jaa naik keta.

tapi kena lalu tol laa yg dari setia alam tu. dekat laju. jem lama2 buat apa. habis minyak keta jaaa.

letih dah pokpekpokpek kalau xfaham lagi call2 lah yea.
nah kami bg no ceo je direct senang.

amik2 salin. 0139295956.   013-7829566


Salam jangan lupaaa,

Assalamualaikumm.

20-31 oktober 2018 ada group
20nov -1 dec 2018 ada group
cuti sekolah nov dec 2018
6-17 dec 2018

1-16 feb 2019 pendaftaran di buka
deposit rm1000 refundable ...
























Friday, May 11, 2018

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum,

Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb. beberapa bulan lagi akan melangkah ke bulan yang paling dirindui oleh umat islam iaitu bulan ramadhan. Bulan penyucian, bulan membentuk jiwa, bulan mendapatkan pahala yang berganda ganda.

Seawal bulan Ramadhan pastinya riuh dan gempita dengan bazar ramadhan dan mercun bunga api. Dalam keindahan kita membeli juadah jangan lupa untuk tidak membazir. jika kita  recall. bulan ramadhan adalah dugaan bagi umat islam untuk berpuasa selama sebulan dan dugaan untuk menahan diri dari lapar dan dahaga. menahan dri supaya lebih berjimat cermat. Jika di pasar malam habis sehingga rm20 sekepala itu semestinya pembaziran. berbukalah dengan seperti biasa . makanan yang sihat dan mencukupi tanpa berlebihan dan pembaziran. ingatlah ..

Lebih indah keindahan bulan puasa itu jika dapat menunaikan di bumi suci makkah dan madinah. bagi yang berhajat, kami dari tariq travel menyediakan kemudahan untuk anda. Xkenal maka xcinta. Cuba rasai pengalaman bersama kami. beri kami peluang untuk memberikan khidmat untuk anda.
Satu perkara yang perlu kita semua ingati, NAK BUAT IBADAH NI MEMANG SUSAH. WALAU HANYA CERAMAH DI MASJID. XSEMUA MAMPU KE SANA. HANYA YANG TERPILIH DAN MAHU SAHAJA YANG MAMPU. Sekiranya anda menghadapi kesulitan sepanjang ibadah walau siapa dan dimana anda berada, yakinlah itu semua ada hikmah. syaitan sentiasa berusaha melalaikan manusia. Walauapa pun kami sentiasa bersedia membantu anda.

In shaa Allah semua doakan admin berjaya sponsor ke tanah suci bersama semua ahli keluarga. Amiinnnnn.


;
Lebih lanjut boleh hubungi kami. atau komen sahaja di bawah . atau terus ke pengarah urusan ,
En Salman :  0139295956 untuk pendaftaran. 
info hotel dan jarak penerbangan dah jelas , di sini admin maklumkan date fly dan harga bilik ber4/5 











Thursday, May 10, 2018

LESEN Kementerian pelancongan Inbound,Outbound & Ticketing



                      As salam,

                Alhamdulillah setelah 4 tahun mencuba , pihak kami telah berjaya mendapat lesen daripada kementerian Pelancongan Malaysia utk menjalankan perniagaan ini secara SAH .

Lesen IOT , inbound ,Outbound dan Ticketing ini amat berguna utk rujukan para pelanggan kami.
langkah seterurusnya pada 22-23 oktober , saya akan menghadiri Kursus Pemantapan Pengendalian Umrah  di Institut Profesional Baitullmal.

selepas tamatnya kursus ini Tariq Travel & Tour sdn bhd akan menjadi pengendali umrah yg berdaftar.
boleh di semak di website kementerian pelancongan 






Seterusnya, pihak kami akan cuba utk menjadi ahli IATA , persatuan syarikat peringkat dunia .
dengan ahli IATA , kami akan berurusan dgn muasasah di saudi . (jemaah umrah 10ribu setahun sekurang kurangnya.)

Komitmen kami terhadap bidang ini amat tinggi ,selepas kami melepaskan perniagaan kedai emas dan jurutera.

Terkini 1 okt 2017 LKU lesen khas Umrah, 
pihak tariq travel dah submit permohonan lengkap di pejabat MOTAC caw. kelantan pada khamis 4 okt.
cuma sertaikan 
lesen KPK/LN 7328 
sijil penyertaan KPPU siri 3/2016

Insha Allah lulus .. 
ALhamdulillah,
24 Jan DAH LISTED DI MOTAC  sila klik      semakanLKU






Sunday, January 21, 2018

UMRAH DAHULU, BAYAR KEMUDIAN, KHAS UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN DAN GLC

Assalamualaikum.

Selamat pagi tahun 2018. Semoga berbahagia selalu.
Alhamdulillah telah masuknya tahun 2018 pada lembaran hidup.
Jika masih sihat, alhamdulillah.
Jika diberi ujian bertabahlah, diibaratkan, bumi mana yang tidak ditimpa hujan.
Tanpa dugaan tiadalah rencah dalam kehidupan kita.

Yea, seperti tajuk di atas, Tariq Travel and Tours telah membuat pakej baru untuk kemudahan para pekerja goverment dan glc.

Yang pencen ,bukan gomen ...
sila talipon
09-7869566 pejabat urusan
whatsapp 013-7829566 CEO


Saturday, January 20, 2018

umrah 2018

As salam , musim umrah 1439H telh bermula sejak oktober 2017.

Alhamdulillah pihak kami menguruskan 118 pax jemaah sepanjang nov-dec 2017.

kini , 2018 saudi dah kena VAT 5% aka GST jika di malaysia.

Jadi umrah Bajet rm5500/5600 bertukar menjadi RM5800 dari KLIA.


Bersama CEO masih berjalan seperti biasa setiap bulan sehingga ramadhan.

Pakej kami 11H 10M

bajet RM 5800 dari klia
madinah concorde mekah hotel nooh

RM7600
madinah elaf taiba
mekah dar eiman royale

Pakej 15H 14 M
bajet RM 7000
RM 8500 5 star

pakej 40 waktu solat di masjid Nabawi 40 waktu di masjidil haram 17H 16 M
bajet RM 7600
5 star RM 9000

Ramadhan
awal RM 7000
tengah RM7500
akhir RM8000
sebulan RM15000


jan 17-28 jan dah berlepas
feb 15-26 feb masih ada
mac 15-26 masih ada
april 15-26 masih ada
1-21 mei bermalam di taif dan sambut ramadhan rm9000

mei dan jun sebelum musim umrah 1439H tutup.

daftar awal dan rancang awal .




hubungi CEO 013-9295956
pejabat : 09-7869566

penerbangan Saudi / MH










Monday, January 8, 2018

VIP Customer Trip with Tariq Travel Sdn Bhd.

Assalamualaikum.

Salam menjemput rezeki.
Alhamdulillah di Malaysia masing2 masih mampu tersenyum lebar walau harga minyak naik mencanak canak. Bersyukur sahaja lah. :)

Berikut merupakan gambar sepanjang lawatan tariq travel ke Mekah dan Madinah bersama group VIP.

Enjoy!

Bergambar di Masjid Quba. untuk pengetahuan masjid ini adalah masjid pertama yang dibina oleh Rasulullah S.A.W dan terletak di kota Madinah. Syabas kepada jemaah yang berjaya menakluki Masjid Quba. Ini kerana tidak semua orang akan berkesempatan dan berpeluang. Nak buat benda baik ini macam2 halangan boleh terjadi. But since semua berjaya, syabas, :).


Melawat kedai kurma. di Madinah ni  ada pelbagai kedai kurma dan kekecacang, serta coklat. Daripada beli di Makkah baik beli di Madinah. kurma Madinah lebih segar dan moist berbanding Makkah yang agak kering. harganya juga lebih murah. 
Lawatan bersama di kebun kurma bersama jemaah. ustaz nasa as photographer yang bertauliah.  






Umrah syawal poso 6

As salam , Tiket murah , saudi boh ...kul med jed kul lagi ...masuk madinah kelik jeddah Hotel murah ...tentu lah dekat ...250meter ke da...