Saturday, May 20, 2017

PAKEJ PERCUTIAN KE MELAKA ISTIMEWA SEMPENA CUTI SEKOLAH

PAKEJ PERCUTIAN BAJET UNTUK ANDA SEKELUARGA... LENGKAP, SELESA, SEMPURNA 

Sempena cuti bulan 12 DECEMBER 2017. Kami Tariq Travel and Tours menyediakan pakej lengkap yang amat2 berbaloi untuk anda.

Pakej percutian ke Melaka 5 Hari 4 Malam..

Antara tempat2 menarik yang anda bakal lawati adalah 


1) Bustel Klebang Melaka

 Bustel yang viral di media2 sosial ini adalah rekaan daripada bas lama yang di olah menjadi hotel. bus + hotel = bustel. Lebih kurang 40 buah bas usang telah diubahsuai menjadi hotel dengan fasiliti asas yang lengkap. Setiap bilik Bustel ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dewasa atau 2 orang dewasa & 2 orang kanak-kanak dalam satu-satu masa. Ia dilengkapi katil (1 queen bed atau 2 single bed) beserta selimut & bantal, air cond, almari solek, almari, flatscreen TV, 2 helai tuala, dan juga sejadah. lokasi bustel ini adalah sangat menarik iaitu berhampiran dengan pantai klebang Melaka.


Image result for bustel klebang
Anda juga boleh bermalam di sini. kami akan uruskan untuk anda. 


2) Pantai Klebang atau dikenali sebagai #melakadesert.


Pantai klebang adalah salah satu dari kawasan pantai yang ada di Melaka. Walaupun lokasinya agak tersembunyi pelancong dari dalam dan luar negara sentiasa menjadikan kawasan pantai ini sebagai lokasi bergambar. malahan anda juga boleh mengambil gambar wedding photoshot.. 

Pantai Klebang, Klebang Desert Tempat Menarik di Melaka


3) Muzium Kapal Selam


Kapal selam yang terdapat di muzium ini adalah FS Ouessant Agosta 70. Ia digunakan untuk tujuan latihan oleh kru Kelas Perdana Menteri TLDM. Dahulunya, kapal selam ini adalah kepunyaan Tentera Laut Perancis dan telah dibeli oleh kerajaan Malaysia. Ia diserahkan kepada kerajaan negeri Melaka secara rasmi pada 4 Mac 2012, dan kemudiannya dijadikan sebuah muzium.

Muzium Kapal Selam Tempat Menarik di Melaka


4)  The Shore Sky Tower

The Shore Sky Tower Tempat Menarik di Melaka

    The Shore Sky Tower adalah bangunan yang tertinggi di Melaka dengan ketinggian 42 tingkat iaitu 153m!

Selain itu, terdapat akuarium yang penuh dengan ikan koi dan yang paling menarik, satu platform kaca lutsinar telah dibina untuk membolehkan pengunjung menguji keberanian.Ia adalah salah satu tempat menarik di Melaka yang patut dikunjungi waktu malam.


5)  Rumah Terbalik

Rumah Terbalik Melaka Upside Down House, Tempat Menarik di Melaka
Upside Down House ini adalah salah satu lokasi yang harus dilawati, terutamanya buat kaki Instagram. Di sini anda akan mendapat satu pengalaman unik yang dihasilkan dengan memanipulasi kedudukan perabot dan barangan di dalam rumah. Benda yang sepatutnya ada kat lantai, dilekatkannya di siling, dan begitulah sebaliknya. 


6)  Kota A Famosa
Kota A'Famosa Tempat Menarik di Melaka

Kota A Famosa adalah sebuat kubu Portugis yang dibina pada tahun 1511 sewaktu Afonso de Albuquerque. Kota A Famosa merupakan senibina Eropah yang tertua yang masih wujud di Asia Tenggara. Sebenarnya, kubu ini lebih besar. Namun begitu, bahagian-bahagian lain telah diruntuhkan pada tahun 1807 dan hanya Porta de Santiago, iaitu sebuah gate house yang kecil masih teguh berdiri.

Di samping mempelajari tentang sejarah negeri Melaka, kota A Famosa adalah lokasi yang paling simbolik bagi negeri Melaka. 


7)  Melaka River Cruise

Melaka River Cruise, Tempat Menarik di Melaka



Jom bersiar-siar di sepanjang Sungai Melaka dengan menaiki bot! Sungai yang 
mengalir merentasi bandar Melaka ini membolehkan anda menikmati pemandangan bangunan-bangunan warisan, gudang-gudang lama, gereja & juga kawasan perkampungan.

Anda boleh menaiki River Cruise ini di jeti Muara. Dari jeti Muara, anda akan dibawa sehingga ke jeti Taman Rempah dan anda akan berpatah balik ke jeti Muara. River Cruise ini juga beroperasi pada waktu malam. River Cruise adalah salah satu tempat menarik di Melaka yang patut dikunjungi pada waktu malam.

Jom bersiar-siar di sepanjang Sungai Melaka dengan menaiki bot! Sungai yang mengalir merentasi bandar Melaka ini membolehkan anda menikmati pemandangan bangunan-bangunan warisan, gudang-gudang lama, gereja & juga kawasan perkampungan.

8) The Stadthuys


The Stadthuys, Tempat Menarik di Melaka


The Stadthuys pada suatu masa dahulu adalah sebuah dewan bandaran sewaktu pemerintahan Belanda di negeri Melaka. Ia juga merupakan salah satu daripada monumen simbolik bagi negeri Melaka – ramai yang mengenalinya sebagai “bangunan merah kat Melaka”. Ini adalah salah satu lokasi yang tak pernah putus dengan kehadiran pelancong yang ingin bergambar sebagai tanda kenangan. Kalau anda berminat, kat depan ni pun banyak beca- Beca Elsa Frozen pun ada!

Sekian sahaja part 1 lawatan negeri melaka.

untuk pengetahuan semua tempahan untuk pakej ini adalah sehingga bulan 10 2017.. October 2017 .. untuk sesiapa yang berminat sila hubungi 014-5011477 untuk membuat tempahan dan sebarang pertanyaan. ataupun anda boleh ke facebook dan like page kami Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. Kami bertapak di Pasir Putih Kelantan. 

Jika anda di luar Kelantan.. jangan risau kerana kami ada agen di seluruh Malaysia.. kami boleh uruskan. tiada had per pax. anda boleh bawa mak cik kakak adik sekolah, satu ofissss. ok..


sebarang penambahbaikan , komen atau cadangan sila komen di ruangan di bawah. 

sekian, terima kasih. 


Image result for happy face

Friday, May 19, 2017

PAKEJ PERCUTIAN MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN

PAKEJ PELANCONGAN BERKELOMPOK UNTUK ANDA.

ANDA PELAJAR UNIVERSITY ? SEKOLAH MENENGAH ? CIKGU ? MAHUPUN BEKERJA DI MANA2 SYARIKAT ? ATAUPUN ANDA MAHUKAN SEBUAH PERCUTIAN UNTUK KELUARGA ANDA...



NO WORRIES , kami di Tariq travel and tours boleh uruskan untuk anda..

destinasi yang anda mahukan ke mana ? Malaysia ? Asia? Europe? middle east ? Australia?  sebutkan sahaja .. tiada masalah, kami uruskan ke mana2 sahaja.

percutian bajet mahupun percutian mewah yang seiiring dengan citarasa anda...
semua kami uruskan daripada airport hinggalah ke setiap destinasi anda.
Makanan ? kami setel..  Bas? Kami setel ? Tiket ? Kami setel.. Hotel ? Kami setel. Ataupun anda tak mahu hotel. anda mahukan ala2 bajet untuk berjimat .. pon xda masalah.. kami setelkan..

Kerana memudahkan anda para pelanggan Tariq travel and tours sdn bhd. di sini sy listkan awal2 golongan2 yang kami amat2 terbuka untuk berkhidmat.

1) percutian untuk hari keluarga company anda

2) percutian untuk hari keluarga untuk keluarga besar anda

3) percutian untuk kawasan perumahan anda

4) percutian untuk kelab mahupun setiap persatuan anda.

5)percutian untuk anak murid anda, rombongan sekolah misalnya darjah 6.

6) percutian untuk sekolah menegah.

7) percutian untuk sekolah menegah seperti kem jati diri dan percutian memupuk sikap untuk para remaja.

8) percutian untuk adik2 di university, kami faham adik2 di university hndak mlepaskan tekanan belajar, jadi sekali setiap sem tu nk lah tenangkan fikiran kan.. xpee. adik2 contact sahaja. bgtahu bajet berapa. berapa orang. kami uruskan.. xperlulah berjimat bercuti sampai tido dalam bas. makan megi berbekal.

9) percutian kepada sesiapa sahaja.




hubungi pengarah urusan kami 013-9295956...

Ataupun adik2 nak tanya2 dulu. nak kami bercerita dulu. anjurkan sesi kenal2. boleh,, whatsapp je no no 014-5011477. semua boleh tanyaaa.

adik2 ada cadangan? penambahbaikan ? mengadu ? any review? post sahaja di ruangan kami..



Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel and Tours... Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nk g umrah tapi xtahu nak shopping apa. haha. y...