Thursday, July 20, 2017

flyer info umrah

As salam ..
semua info pasal umrah ada di sini ...
pakej 7-3 ..7-7...ramadhan
ramadhan awal/sambut harga ekonomi
ramadhan tengah harga gold
ramadhan akhir harga diamond



Terkini untuk pakej Diamond, Hotel Hilton Convention
Hotel Azka Al-Safa sebelah Le Meridian je.
nak tengok gambar hotel whatsapp 013-9295956

HUBUNGI kakitangan kami di seluruh negara utk keterangan lanjut dan kursus, taklimat umrah percuma:

Ustaz Haji Shamsul Bahri  019- 9104671  Besut ,Setiu

Nor Syahida   013-9067296 kulai/batu pahat JDT
Sudin              012-7066365 Johor Bharu

Rosafiza         013-9518528 Ganu kiter

Jumahira        016-8638483/019-8730109 Sabah
Puan Muhira  013-8726130 Sandakan
Maasiral         013-8851699 Keningau
Noor Azela    016-2335260 KK
Rosnani          019-8935542 Tuaran
Nor Hazirah   016-8808265 Papar
Sahida            011-19561988 Tawau


Pn Noor          019-2720446    Tg Malik Perak
Siti Natrah      011-20888502  setiawan Perak
Norain            019-4311327    Selama Perak
Saadiah           019-5282773   Kampar Perak

Shikin              019-4889451   Penang
Cikgu  Rahmas  011-27442095 Penang


Nita                  018-9455470  Sungai Petani Kedah

Siti shamsinar   011-31366937 Kuantan Pahang
Rozalina            019-4621624   Kuantan Pahang
Siti Zabidah      019-9397089   gambang Pahang
Roszaniyah       013-9701765   temerloh Pahang

Nurul                 016-3527699   Hulu Langat Selangor
Nor Azwira       014-5011477   UPM Serdang
Hj Azizan          017-6289167   Klang Banting

Baharuddin       012-9502454   Kuala krai/Gua musang Kelantan
Nasaruddin       012-9378500   Kelantan -Pejabat Urusan

Wednesday, July 12, 2017

LESEN Kementerian pelancongan Inbound,Outbound & Ticketing



                      As salam,

                Alhamdulillah setelah 4 tahun mencuba , pihak kami telah berjaya mendapat lesen daripada kementerian Pelancongan Malaysia utk menjalankan perniagaan ini secara SAH .

Lesen IOT , inbound ,Outbound dan Ticketing ini amat berguna utk rujukan para pelanggan kami.
langkah seterurusnya pada 22-23 oktober , saya akan menghadiri Kursus Pemantapan Pengendalian Umrah  di Institut Profesional Baitullmal.

selepas tamatnya kursus ini Tariq Travel & Tour sdn bhd akan menjadi pengendali umrah yg berdaftar.
boleh di semak di website kementerian pelancongan 






Seterusnya, pihak kami akan cuba utk menjadi ahli IATA , persatuan syarikat peringkat dunia .
dengan ahli IATA , kami akan berurusan dgn muasasah di saudi . (jemaah umrah 10ribu setahun sekurang kurangnya.)

Komitmen kami terhadap bidang ini amat tinggi ,selepas kami melepaskan perniagaan kedai emas dan jurutera.

Terkini 1 okt 2017 LKU lesen khas Umrah, 
pihak tariq travel dah submit permohonan lengkap di pejabat MOTAC caw. kelantan pada khamis 4 okt.
cuma sertaikan 
lesen KPK/LN 7328 
sijil penyertaan KPPU siri 3/2016

Insha Allah lulus .. 



Tuesday, July 11, 2017

Berita BAIK!! Ziarah taif dan miqa' umrah qaunul munazil percuma kepada 80 jemaah awal yg mendaftar

Ziarah taif dan miqa' umrah qaunul munazil -program 1 sar 120 percuma kepada 80jemaah awal yg mendaftar???

BOLEH PERCAYA KAH ?
YES U CAN GAIS...

Promosi kami untuk anda semua. Kepada 80 jemaah yang mendaftar awal .. anda bakal mendapat pakej ziarah taif dan miqa' secara PERCUMAAAAA..

8 september 2017 dah penuh ...
masih nak juga , fullpayment pakej umrah , kami bagi juga ...

Tentatif kami untuk anda adalah

Program (1) 120 per person
1 - Mosque of Abbas
2 - Mosque elbow
3-Massad Al-Adas
4 - Shoubra Museum
5 - the Akrama Dam
6. Factory of roses
7 - vegetable and fruit market
Transportation Bus Mercedes (303-404)
Lunch is a quarter of Mandy chicken per person
Program No. (2) SR 160 per person
Same program but transport and meal vary
King Long Bus 2015-2016
Lunch buffet is open in a five star hotel
Program No. (3) 220 SR per person
Same program number 2
But go by bus get down by cable car⁠⁠⁠⁠

menarik sangat2 kan, apa lagi contact us on +60 13-929 5956
we will so gladly to help.
any enquires just whatsapp for fast reply ore comment on our page

thanks for reading love.

UMRAH 5 STAR HOTEL PERCUMA. HILTON CONVENTIONAL HOTEL

Kisah si anak yang Berjaya membiayai ibunya menunaikan umrah walaupun gaji sedikit..
Setiap anak yang baik mahukan segala yang dihajati ibu/bapa mereka ditunaikan.
Salah satu hasrat ibu bapa adalah menunaikan umrah.
Kami di Tariq Travel berbesar hati ingin memberikan satu pakej umrah percuma buat anda yang berhasrat baik untuk ibu bapa anda. Pakej hotel 5 bintang. Hilton conventional hotel. Buat saudara saudari yang membaca/melihat post ini mohon dipanjangkan. Sama ada dengan tag kenalan anda/share sahaja pada fb masing. Buat sesiapa yang berhasrat memohon anda boleh komen direct di PAGE kami, Tariq Travel and tour. Anda juga boleh pm kami sekiranya keberatan untuk tontonan umum. Tiada masalah. Harapan saya agar kita semua dapat Bersama2 membantu penyebaran mesej ini.
Buat sesiapa yang membantu kami , in shaa Allah akan ada sedikit cenderahati untuk anda.
Pakej ini tidak tertakluk kepada ibu/bapa sahaja. Atuk/nenek, saudara mara, adik beradik pon boleh. Namun keutamaan akan diberikan kepada mereka yang benar2 layak dan memerlukan.
Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menghubungi kami di fb page. Sila hubungi sy (fazwira@yahoo.com). Saya cuba sampaikan kepada pengarah urusan.
Sekian, terima kasih.
Admin page, Tariq Travel and Tours.
Company sah dan berpangkalan di Pasir Putih Kelantan.
( sila google)
Image result for umrah

Monday, July 10, 2017

Pakej Pelancongan Mengikut Kehendak Pelanggan

Hello Gais, what u read in the entry .. yeaa its real.
If u have like 20pax and u wanna go on a holiday, do contact us asap. we will give u the intinerary, also u can choose whre u wanna go.
u can hve it budget
luxury .
expensive
even diamond package.

we will not force u on buying the plane tickets. u can choose it on ur own or u can have it, we can even add the flight in ur budget.

its as easy as ABC.. contact us now for detail.


Sunday, July 9, 2017

TRIP KE JAPANNNNNN

SPOILER ALERT!! TRIP TO JAPAN..




Next entry admin share.ssapa yg xsabo2 tu. sila komen tnya d ruangan bawah ok. 

Friday, July 7, 2017

melaka gateways

PAKEJ PERCUTIAN BAJET UNTUK ANDA SEKELUARGA... LENGKAP, SELESA, SEMPURNA 

Sempena cuti bulan 12 DECEMBER 2017. Kami Tariq Travel and Tours menyediakan pakej lengkap yang amat2 berbaloi untuk anda.

Pakej percutian ke Pulau Pinang 3 Hari 2 Malam dan Kedah 2 Hari 1 Malam..

Antara tempat2 menarik yang anda bakal lawati adalah 


1) Bustel Klebang Melaka

 Bustel yang viral di media2 sosial ini adalah rekaan daripada bas lama yang di olah menjadi hotel. bus + hotel = bustel. Lebih kurang 40 buah bas usang telah diubahsuai menjadi hotel dengan fasiliti asas yang lengkap. Setiap bilik Bustel ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dewasa atau 2 orang dewasa & 2 orang kanak-kanak dalam satu-satu masa. Ia dilengkapi katil (1 queen bed atau 2 single bed) beserta selimut & bantal, air cond, almari solek, almari, flatscreen TV, 2 helai tuala, dan juga sejadah. lokasi bustel ini adalah sangat menarik iaitu berhampiran dengan pantai klebang Melaka.


Image result for bustel klebang
Anda juga boleh bermalam di sini. kami akan uruskan untuk anda. 


2) Pantai Klebang atau dikenali sebagai #melakadesert.


Pantai klebang adalah salah satu dari kawasan pantai yang ada di Melaka. Walaupun lokasinya agak tersembunyi pelancong dari dalam dan luar negara sentiasa menjadikan kawasan pantai ini sebagai lokasi bergambar. malahan anda juga boleh mengambil gambar wedding photoshot.. 

Pantai Klebang, Klebang Desert Tempat Menarik di Melaka






3) Muzium Kapal Selam


Kapal selam yang terdapat di muzium ini adalah FS Ouessant Agosta 70. Ia digunakan untuk tujuan latihan oleh kru Kelas Perdana Menteri TLDM. Dahulunya, kapal selam ini adalah kepunyaan Tentera Laut Perancis dan telah dibeli oleh kerajaan Malaysia. Ia diserahkan kepada kerajaan negeri Melaka secara rasmi pada 4 Mac 2012, dan kemudiannya dijadikan sebuah muzium.



Muzium Kapal Selam Tempat Menarik di Melaka








4)  The Shore Sky Tower

The Shore Sky Tower Tempat Menarik di Melaka

    The Shore Sky Tower adalah bangunan yang tertinggi di Melaka dengan ketinggian 42 tingkat iaitu 153m!

Selain itu, terdapat akuarium yang penuh dengan ikan koi dan yang paling menarik, satu platform kaca lutsinar telah dibina untuk membolehkan pengunjung menguji keberanian.Ia adalah salah satu tempat menarik di Melaka yang patut dikunjungi waktu malam.


5)  Rumah Terbalik

Rumah Terbalik Melaka Upside Down House, Tempat Menarik di Melaka
Upside Down House ini adalah salah satu lokasi yang harus dilawati, terutamanya buat kaki Instagram. Di sini anda akan mendapat satu pengalaman unik yang dihasilkan dengan memanipulasi kedudukan perabot dan barangan di dalam rumah. Benda yang sepatutnya ada kat lantai, dilekatkannya di siling, dan begitulah sebaliknya. 


6)  Kota A Famosa
Kota A'Famosa Tempat Menarik di Melaka

Kota A Famosa adalah sebuat kubu Portugis yang dibina pada tahun 1511 sewaktu Afonso de Albuquerque. Kota A Famosa merupakan senibina Eropah yang tertua yang masih wujud di Asia Tenggara. Sebenarnya, kubu ini lebih besar. Namun begitu, bahagian-bahagian lain telah diruntuhkan pada tahun 1807 dan hanya Porta de Santiago, iaitu sebuah gate house yang kecil masih teguh berdiri.

Di samping mempelajari tentang sejarah negeri Melaka, kota A Famosa adalah lokasi yang paling simbolik bagi negeri Melaka. 


7)  Melaka River Cruise

Melaka River Cruise, Tempat Menarik di Melaka



Jom bersiar-siar di sepanjang Sungai Melaka dengan menaiki bot! Sungai yang 
mengalir merentasi bandar Melaka ini membolehkan anda menikmati pemandangan bangunan-bangunan warisan, gudang-gudang lama, gereja & juga kawasan perkampungan.

Anda boleh menaiki River Cruise ini di jeti Muara. Dari jeti Muara, anda akan dibawa sehingga ke jeti Taman Rempah dan anda akan berpatah balik ke jeti Muara. River Cruise ini juga beroperasi pada waktu malam. River Cruise adalah salah satu tempat menarik di Melaka yang patut dikunjungi pada waktu malam.

Jom bersiar-siar di sepanjang Sungai Melaka dengan menaiki bot! Sungai yang mengalir merentasi bandar Melaka ini membolehkan anda menikmati pemandangan bangunan-bangunan warisan, gudang-gudang lama, gereja & juga kawasan perkampungan.




8) The Stadthuys


The Stadthuys, Tempat Menarik di Melaka


The Stadthuys pada suatu masa dahulu adalah sebuah dewan bandaran sewaktu pemerintahan Belanda di negeri Melaka. Ia juga merupakan salah satu daripada monumen simbolik bagi negeri Melaka – ramai yang mengenalinya sebagai “bangunan merah kat Melaka”. Ini adalah salah satu lokasi yang tak pernah putus dengan kehadiran pelancong yang ingin bergambar sebagai tanda kenangan. Kalau anda berminat, kat depan ni pun banyak beca- Beca Elsa Frozen pun ada!



Sekian sahaja part 1 lawatan negeri melaka.


untuk pengetahuan semua tempahan untuk pakej ini adalah sehingga bulan 10 2017.. October 2017 .. untuk sesiapa yang berminat sila hubungi 014-5011477 untuk membuat tempahan dan sebarang pertanyaan. ataupun anda boleh ke facebook dan like page kami Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. Kami bertapak di Pasir Putih Kelantan. 

Jika anda di luar Kelantan.. jangan risau kerana kami ada agen di seluruh Malaysia.. kami boleh uruskan. tiada had per pax. anda boleh bawa mak cik kakak adik sekolah, satu ofissss. ok..


sebarang penambahbaikan , komen atau cadangan sila komen di ruangan di bawah. 

sekian, terima kasih. 


Image result for happy face

Tuesday, July 4, 2017

7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


7DAYS JAPAN GOLDEN ROUTE MUSLIM TOUR


HIGHLIGHTS
✓ Mount Fuji
✓ Tokyo Disneyland
✓ Shinkansen bullet train ride
✓ Comprehensive city sightseeing
✓ Hot spring bath in onsen hotel
✓ Ample time for shopping spree
✓ Allocated time for praying
✓ Mosques visit
✓ 3*-4* Muslim-friendly Hotels
✓ HALAL meals at Muslim-friendly restaurants

Image result for mount fuji


DAY 1 KUALA LUMPUR / OSAKA
• Assemble at KLIA for flight to Osaka, Japan
Meal on board

Image result for osaka japan


DAY 2 ARRVIAL OSAKA ~ KOBE (L/D)
• Upon arrival Osaka Kansai Airport, proceed to Kobe and visit Kobe Mosque
• Free time at Harbourland shopping complex
• Photo stop outside Osaka Castle
• Drive pass view Umeda Sky Building and Osaka River
• Free time at Shinsaibashi shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Plaza Osaka Hotel or similar

Related image
























DAY 3 OSAKA / KYOTO / TOYAHASHI(B/L/D)
• From Shin-Osaka Station take the famous Shinkansen bullet train ride (15min) to Kyoto.
• Photo stop at Kiyomizu Temple and Otowa Waterfalls, stroll along Ninenzaka district.
• Drive pass view Heian Shrine Torii Gates
• Visit to Nishijin Centre for Kimono fashion show

Hotel Breakfast, Halal Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Hotel Sea Palace Resort Toyahashi or similar

Image result for ottawa waterfalls

DAY 4 TOYAHASHI / MT FUJI AREA (B/L/D)
• Visit to Oshino Hakkai, a small village in the Fuji Five Lake region, marvel the beautiful view of Mt Fuji (subject to weather condition)
• Free time at Gotemba Premium Outlet – Japan largest factory outlet at the base of Mt Fuji
• Proceed to Mt Fuji area for overnight at onsen hotel, relax and unwind in the hot spring bath!
Hotel Breakfast, Seafood Lunch at restaurant & Muslim friendly Dinner in hotel. Yatsugatake Royal Hotel or similar
Image result for yatsugatake royal hotel

DAY 5 MT FUJI AREA / TOKYO (B/L/D)
• Proceed to Tokyo
• View Asakusa Kannon Temple and stop for photo at Tokyo Skytree
• Stroll along famous souvenir street of Nakamise
• Visit to Tokyo Camii Mosque
• Free time at Shinjuku shopping district
Hotel Breakfast, Halal Lunch & Halal Dinner at restaurants
Hotel Springs Makuhari or similar
Image result for tokyo

DAY 6 TOKYO / KUALA LUMPUR (B/D)
• Full day visit toTokyo Disneyland
(Tokyo Disneyland usually not allows bringing in any food without warrant, but there is an exception for religious reason. Our tour guide can assist you to prepare Halallunch bento at your own cost, oryou can have vegetarian meal inside the park. For place of praying, you can ask the staff at the Main Street House to arrange praying room)
• Transfer to Haneda Airport for flight back to Kuala Lumpur
Hotel Breakfast, Lunch on own arrangement, Halal dinner at restaurant
Related image

DAY 7 ARRIVAL KUALA LUMPUR
• Home sweet home!

Image result for kuala lumpur

Flight details, sightseeing, hotels and meals stated in the itinerary brochure is subject to change without prior notice. In the event halal meal is not available
due to restaurant closed/fully booked, it will be replaced by Muslim-friendly meal such as vegetarian/seafood/Meat-free/Buffet meal. Please read and
understand Group Tour Terms and Conditions.
This package is run by Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. Base in Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

Any enquires just drop a comment or ws

En Salman Faris 013-9295956
Puan Sapinah  013-7829566
Nor Azwira  014-5011477

Monday, July 3, 2017

Alhamdulillah Langkawi dan Kundasang bakal 2018

Assalamualaikum semua.

Thanks silent readers. Alhamdulillah readers kami bertambah. Walaupun xda komen. hahahah
Maaf yea mmg kat sini kita boleh tengok view utk silent readers.

Ni nk bgtau ! Kami akan membuat tour ke Kundasang pada September 2018! Sapa nk join cpat2 bg nama. Max hanya 35 orang sahaja. Kami adaa agen seluruh pelusuk Msia okey!

Xkisah anda lone ranger ke. Lonely ranger ke ! Happy family ke. Semua boleh join! Boleh hubungi admin/ direct sahaja boss adminn.

TQ.
Arigatou gozaimasu!

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel and Tours... Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nk g umrah tapi xtahu nak shopping apa. haha. y...