Monday, November 27, 2017

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel and Tours...


Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nk g umrah tapi xtahu nak shopping apa. haha. yousofunny.

Umrah pon nk shopping yea. Kalau nk shopping kenala tahu kan nak apa. kang salah beli bazir. haha.
Meh2 kami tolong anda. xpayah susah2 google tempat lain. Google je Tariq Travel. Blog kami yang sesuci lebaran ni akan popup thennnn tadaaaaa. you read. g beli. done.

Bagi jemaah wanita yang akan menunaikan Haji/Umrah, 
sewaktu Ihram hanya dibenarkan untuk memakai pakaian yang berwarna HITAM atau PUTIH sahaja dan pakaian tu pulak mestilah yang biasa-biasa sahaja. Tidak perlulah yang ade kelip-kelip sana sini. Yelah, kita pergi sana untuk beribadah, bukan nak berfesyen.

Bagi pakaian HITAM/PUTIH yang mempunyai sulaman, sulaman tersebut pun mestilah bewarna HITAM/PUTIH juga. Senang cerita  pakaian itu mesti dilihat antara dua warna ini sahaja.

Lelaki :

Baju Ihram
Jubah putih
baju kurta
t shirt menutup aurat
tali pinggang
selipar menampakkan 5 jari kaki
selipar tawaf
kain pelikat
kain pelikat tidak berjahit
stokin tebal
baju sejuk
kopiah malaysia


Wanita :

telekung solat
mini telekung
tudung labuh
anak tudung
tshirt berzip
seluar berzip
jubah putih
mini jubah putih
t shirt labuh
sarung lengan
stokin tebal
stokin wudu'
miqat
kain batik
label telekung
serkup
kasut tawaf
selipar
kasut ziarah
CERMIN MUKA KECIL :)

Alhamdulillah kami Tariq Travel berjaya conquer setiap pelusuk Malaysia.

Assaalamualaikum dan salam sejahtera.

Selamat pagi dan salam pembuka bicara.

Terlebih dahulu marilah kita bersama2 memanjatkan kesyukuran pada Allah S.W.T kerana masih bernyawa. mesti hati penuh noktah hitam tanda berdosa. kita masih bernyawa. Masih ada harapan sehari2 utk berubah.

Syukur alhamdulillah dengan ini Tariq Travel semakin berkembang dari sehari ke sehari berkat kerjasama para jemaah yang percayaakan Tariq Travel utk umrah mereka.

Utk pengetahuan ada antara jemaah yang sudah kai ke 4 ulang umah dengan Tariq Travel. kerana apa? kerana jemaah tersebut tahu betapa rapi nya penjagaan kami kepada para jemaah .

Malahan jajahan takluk kami semakin berkembang. Kami bermula di kelantan sehingga kini kami berjaya ke sabah sarawak. Dari semenanjung kami bermula.

Admin kongsi di sini gambar jemaah kami yang baru menunaikan umrah mabrur mereka, 3 minggu lepas. terima kasih kepada semua pembaca dan semua yang mendoakan kami,

 Bersama ustaz kita..
Bergambar di puncak jabal nor  




Alhamdulillah jemaah buat tanda tangan best !!!

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel

Panduan Pakaian ke Tanah Suci bersama Tariq Travel and Tours... Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nk g umrah tapi xtahu nak shopping apa. haha. y...