Wednesday, May 16, 2018

Team Hebat Tariq Travel and Tours Sdn Bhd.

Tariq Travel and Tours adalah sebuah syarikat pelancongan yang dinaungi oleh En Salman dan Puan Sapinah. 





Senarai Marketing Executive Tariq Travel and Tours Sdn Bhd. 





CEO Chief Executive Officer 

  Salman Faris Hamat 
  013-9295956/ 013-7829566
09-7869566 HQ
  Pasir Puteh, Kelantan



COO Chief Operating Officer 

  Puan Sapinah Bt Junoh
  013-7829566
  Pasir Puteh, Kelantan 


















Branch Johor Bharu, JDT
Phone No
Tuan MD Sudin Korop,  Johor Bharu
012-7066365
Nor Syahida , Batu Pahat
 013-9067296 

Branch Ganu Kiter Penyu
Phone No





Branch Kelantan, Wau Bulan
Phone No
Salman Faris Hamat , Pasir Puteh
013-9295956
Puan Siti KB Branch 
013-2445465
Mohammad Nasaruddin, KB 
012-9378500
Tuan Yusof/Mustakim 
019-6383667



Branch Perak, Putu Perak
Phone No









Branch Penang, Asam laksa
Phone No
Norain Bukit mertajam
013-9605387



Branch Kedah, Laksa Utara
Phone No
Cikgu hajjah Siti 
017-4539126

Branch Pahang, Tempoyak ikan patin
Phone No





Roszaniyah, Temerloh
013-9701765

Branch Selangor, Lamb Chop
 Phone No
Nurul, Hulu Langat
016-3527699
Nor Azwira, Subang Jaya, Bangi, SA
014-5011477
haji Safie & Hajah Saribah -AU,ampang,gombak,setapak,
017-3348550
Hanfiah -Rawang Branch
012-3061530

Branch Sabah, Ayam taliwang sedak sengoti !
Phone No
Puan Jumahira kota kinabalu
016-8638483/019-8730109
Sahida Hj Nurdin    Tawau
011-19561988
Masirol Rilino     Keningau
013-8851699
Noor Azela Jamaludin
016-2335620
Nor Hazirah Harun
016-8808266
Rosnani Kadis   Papar
019-8935542
Roslan    Sandakan   
014-6437734










Sunday, May 13, 2018

OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan.


BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR.

Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu.....

Alamat di : 21-13A Avenue Crest, Persiaran Jubli Perak 22/1, Seksyen 22, Shah Alam Sel.


Haaaa tudia. ofis kemain tinggi tingkat 21. view lawa2. sikit lagi nk nampak klcc. tempat sejuk ada aircond.
ad peti ais boleh minum air sejuk.
ada gula2 arab kami bagi free jaa. sambil2 dengar penerangan tu sambil2 kunyah.
senang simple. xda masalah langsung. nk masuk pon private.
kena tulis nama. ada pakgad. parking bnyak.
yang paling best dekat highway. nkve depan2 idong jaa.
pak cik mak cik dari subang tu. datangla, susah kalau call. xnampak hidung.
kena nampak hidung . baru yakin.
call ja cakap kami senang xbnyak ragam. 'weekend beres. after working hour pon beres.
kami faham semua sibuk. xda masa.
buleh2. call. kami angkat. dari subang jaya 15 minit jaaa. xtipu langsung.
dari glenmarie 10 minit jaaa.
kot la jaoh sikit dari setia alam. haiii dekattt. 20 minit jaa naik keta.

tapi kena lalu tol laa yg dari setia alam tu. dekat laju. jem lama2 buat apa. habis minyak keta jaaa.

letih dah pokpekpokpek kalau xfaham lagi call2 lah yea.
nah kami bg no ceo je direct senang.

amik2 salin. 0139295956.   013-7829566


Salam jangan lupaaa,

Assalamualaikumm.

20-31 oktober 2018 ada group
20nov -1 dec 2018 ada group
cuti sekolah nov dec 2018
6-17 dec 2018

1-16 feb 2019 pendaftaran di buka
deposit rm1000 refundable ...
























Friday, May 11, 2018

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum,

Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb. beberapa bulan lagi akan melangkah ke bulan yang paling dirindui oleh umat islam iaitu bulan ramadhan. Bulan penyucian, bulan membentuk jiwa, bulan mendapatkan pahala yang berganda ganda.

Seawal bulan Ramadhan pastinya riuh dan gempita dengan bazar ramadhan dan mercun bunga api. Dalam keindahan kita membeli juadah jangan lupa untuk tidak membazir. jika kita  recall. bulan ramadhan adalah dugaan bagi umat islam untuk berpuasa selama sebulan dan dugaan untuk menahan diri dari lapar dan dahaga. menahan dri supaya lebih berjimat cermat. Jika di pasar malam habis sehingga rm20 sekepala itu semestinya pembaziran. berbukalah dengan seperti biasa . makanan yang sihat dan mencukupi tanpa berlebihan dan pembaziran. ingatlah ..

Lebih indah keindahan bulan puasa itu jika dapat menunaikan di bumi suci makkah dan madinah. bagi yang berhajat, kami dari tariq travel menyediakan kemudahan untuk anda. Xkenal maka xcinta. Cuba rasai pengalaman bersama kami. beri kami peluang untuk memberikan khidmat untuk anda.
Satu perkara yang perlu kita semua ingati, NAK BUAT IBADAH NI MEMANG SUSAH. WALAU HANYA CERAMAH DI MASJID. XSEMUA MAMPU KE SANA. HANYA YANG TERPILIH DAN MAHU SAHAJA YANG MAMPU. Sekiranya anda menghadapi kesulitan sepanjang ibadah walau siapa dan dimana anda berada, yakinlah itu semua ada hikmah. syaitan sentiasa berusaha melalaikan manusia. Walauapa pun kami sentiasa bersedia membantu anda.

In shaa Allah semua doakan admin berjaya sponsor ke tanah suci bersama semua ahli keluarga. Amiinnnnn.


;
Lebih lanjut boleh hubungi kami. atau komen sahaja di bawah . atau terus ke pengarah urusan ,
En Salman :  0139295956 untuk pendaftaran. 
info hotel dan jarak penerbangan dah jelas , di sini admin maklumkan date fly dan harga bilik ber4/5 











Thursday, May 10, 2018

LESEN Kementerian pelancongan Inbound,Outbound & Ticketing



                      As salam,

                Alhamdulillah setelah 4 tahun mencuba , pihak kami telah berjaya mendapat lesen daripada kementerian Pelancongan Malaysia utk menjalankan perniagaan ini secara SAH .

Lesen IOT , inbound ,Outbound dan Ticketing ini amat berguna utk rujukan para pelanggan kami.
langkah seterurusnya pada 22-23 oktober , saya akan menghadiri Kursus Pemantapan Pengendalian Umrah  di Institut Profesional Baitullmal.

selepas tamatnya kursus ini Tariq Travel & Tour sdn bhd akan menjadi pengendali umrah yg berdaftar.
boleh di semak di website kementerian pelancongan 






Seterusnya, pihak kami akan cuba utk menjadi ahli IATA , persatuan syarikat peringkat dunia .
dengan ahli IATA , kami akan berurusan dgn muasasah di saudi . (jemaah umrah 10ribu setahun sekurang kurangnya.)

Komitmen kami terhadap bidang ini amat tinggi ,selepas kami melepaskan perniagaan kedai emas dan jurutera.

Terkini 1 okt 2017 LKU lesen khas Umrah, 
pihak tariq travel dah submit permohonan lengkap di pejabat MOTAC caw. kelantan pada khamis 4 okt.
cuma sertaikan 
lesen KPK/LN 7328 
sijil penyertaan KPPU siri 3/2016

Insha Allah lulus .. 
ALhamdulillah,
24 Jan DAH LISTED DI MOTAC  sila klik      semakanLKU






Promosi umrah oktober/nov 2018 dan info umrah 2018-2019

As salam. call/whatsapp 0137829566   pejabat 097869566 untuk penerbangan okt  dan awal nov ... ada promo dari syarikat saudi dan MH pr...