Sunday, May 13, 2018

OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan.


BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR.

Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu.....

Alamat di : 21-13A Avenue Crest, Persiaran Jubli Perak 22/1, Seksyen 22, Shah Alam Sel.


Haaaa tudia. ofis kemain tinggi tingkat 21. view lawa2. sikit lagi nk nampak klcc. tempat sejuk ada aircond.
ad peti ais boleh minum air sejuk.
ada gula2 arab kami bagi free jaa. sambil2 dengar penerangan tu sambil2 kunyah.
senang simple. xda masalah langsung. nk masuk pon private.
kena tulis nama. ada pakgad. parking bnyak.
yang paling best dekat highway. nkve depan2 idong jaa.
pak cik mak cik dari subang tu. datangla, susah kalau call. xnampak hidung.
kena nampak hidung . baru yakin.
call ja cakap kami senang xbnyak ragam. 'weekend beres. after working hour pon beres.
kami faham semua sibuk. xda masa.
buleh2. call. kami angkat. dari subang jaya 15 minit jaaa. xtipu langsung.
dari glenmarie 10 minit jaaa.
kot la jaoh sikit dari setia alam. haiii dekattt. 20 minit jaa naik keta.

tapi kena lalu tol laa yg dari setia alam tu. dekat laju. jem lama2 buat apa. habis minyak keta jaaa.

letih dah pokpekpokpek kalau xfaham lagi call2 lah yea.
nah kami bg no ceo je direct senang.

amik2 salin. 0139295956.   013-7829566


Salam jangan lupaaa,

Assalamualaikumm.

20-31 oktober 2018 ada group
20nov -1 dec 2018 ada group
cuti sekolah nov dec 2018
6-17 dec 2018

1-16 feb 2019 pendaftaran di buka
deposit rm1000 refundable ...
























Friday, May 11, 2018

JADUAL UMRAH 2018 TARIQ TRAVELS AND TOURS

Assalamualaikum,

Salam menjemput rezeki salam hari isnin, salam 5hb february. Sedar atau tidak kita sudah di tahun 2018 malahan sudah feb. beberapa bulan lagi akan melangkah ke bulan yang paling dirindui oleh umat islam iaitu bulan ramadhan. Bulan penyucian, bulan membentuk jiwa, bulan mendapatkan pahala yang berganda ganda.

Seawal bulan Ramadhan pastinya riuh dan gempita dengan bazar ramadhan dan mercun bunga api. Dalam keindahan kita membeli juadah jangan lupa untuk tidak membazir. jika kita  recall. bulan ramadhan adalah dugaan bagi umat islam untuk berpuasa selama sebulan dan dugaan untuk menahan diri dari lapar dan dahaga. menahan dri supaya lebih berjimat cermat. Jika di pasar malam habis sehingga rm20 sekepala itu semestinya pembaziran. berbukalah dengan seperti biasa . makanan yang sihat dan mencukupi tanpa berlebihan dan pembaziran. ingatlah ..

Lebih indah keindahan bulan puasa itu jika dapat menunaikan di bumi suci makkah dan madinah. bagi yang berhajat, kami dari tariq travel menyediakan kemudahan untuk anda. Xkenal maka xcinta. Cuba rasai pengalaman bersama kami. beri kami peluang untuk memberikan khidmat untuk anda.
Satu perkara yang perlu kita semua ingati, NAK BUAT IBADAH NI MEMANG SUSAH. WALAU HANYA CERAMAH DI MASJID. XSEMUA MAMPU KE SANA. HANYA YANG TERPILIH DAN MAHU SAHAJA YANG MAMPU. Sekiranya anda menghadapi kesulitan sepanjang ibadah walau siapa dan dimana anda berada, yakinlah itu semua ada hikmah. syaitan sentiasa berusaha melalaikan manusia. Walauapa pun kami sentiasa bersedia membantu anda.

In shaa Allah semua doakan admin berjaya sponsor ke tanah suci bersama semua ahli keluarga. Amiinnnnn.


;
Lebih lanjut boleh hubungi kami. atau komen sahaja di bawah . atau terus ke pengarah urusan ,
En Salman :  0139295956 untuk pendaftaran. 
info hotel dan jarak penerbangan dah jelas , di sini admin maklumkan date fly dan harga bilik ber4/5 











Thursday, May 10, 2018

LESEN Kementerian pelancongan Inbound,Outbound & Ticketing



                      As salam,

                Alhamdulillah setelah 4 tahun mencuba , pihak kami telah berjaya mendapat lesen daripada kementerian Pelancongan Malaysia utk menjalankan perniagaan ini secara SAH .

Lesen IOT , inbound ,Outbound dan Ticketing ini amat berguna utk rujukan para pelanggan kami.
langkah seterurusnya pada 22-23 oktober , saya akan menghadiri Kursus Pemantapan Pengendalian Umrah  di Institut Profesional Baitullmal.

selepas tamatnya kursus ini Tariq Travel & Tour sdn bhd akan menjadi pengendali umrah yg berdaftar.
boleh di semak di website kementerian pelancongan 






Seterusnya, pihak kami akan cuba utk menjadi ahli IATA , persatuan syarikat peringkat dunia .
dengan ahli IATA , kami akan berurusan dgn muasasah di saudi . (jemaah umrah 10ribu setahun sekurang kurangnya.)

Komitmen kami terhadap bidang ini amat tinggi ,selepas kami melepaskan perniagaan kedai emas dan jurutera.

Terkini 1 okt 2017 LKU lesen khas Umrah, 
pihak tariq travel dah submit permohonan lengkap di pejabat MOTAC caw. kelantan pada khamis 4 okt.
cuma sertaikan 
lesen KPK/LN 7328 
sijil penyertaan KPPU siri 3/2016

Insha Allah lulus .. 
ALhamdulillah,
24 Jan DAH LISTED DI MOTAC  sila klik      semakanLKU






OFFICE BARU TARIQ TRAVEL AND TOURS BRANCH SELANGOR/KL.

Assalamualaikum. Salam menghadap bulan Ramadhan. BERITA BAIK UNTUK WARGA KL DAN SELANGOR. Kami ada ofis baruuuuuuuuuuuuuu..... Alamat...